Minerva Café

Nieuws

> GVA - Negen jaar na dood krijgt Stafke Fabri eerste compilatie-cd

De 25-jarige Ekerenaar Glenn Pellis is bezeten van Antwerpse muziek en maakt er een erezaak van om Antwerpse artiesten voor de vergetelheid te behoeden.
Samen met Filip Schepers en Pierre Elitair zorgde hij er nu voor dat Stafke Fabri negen jaar na zijn dood voor het eerst een compilatie-cd krijgt.


De cd heet ‘Stafke’s Strafste’ en bevat nog een tweede extra cd ‘Ode aan Antwerpen’ met bekende en minder bekende nummers van andere Antwerpse artiesten, van Zot van A (Olli) tot ’s Nachts (Linkse Sjarel) en Feest in de Koekestad (Schuppezot).
Stafke Fabri was 71 jaar toen hij in 2006 aan pancreaskanker stierf. Gustaaf Voorbraeck, zoals de doopnaam van de Antwerpse zanger-tekstschrijver luidde, was ook bekend van Hutsepot, het programma dat hij op Radio Minerva presenteerde.
“In totaal bracht hij 12 lp’s, 55 singels, 1 cd-singel, 1 maxi-cd-singel en 3 gewone cd’s uit”, vertelt Glenn. “Maar in geen enkele muziekwinkel kon je die dingen nog kopen, alleen op tweedehandsbeurzen of zoekertjessites. Vandaar deze compilatie-cd.
De tekening op de hoes is van Karel Moers.”

Vrijdag 15 mei 2015 - 08:00
Meer nieuws:
© 2018 Radio Minerva VZW, alle rechten voorbehouden. Design & development:
www.movemedia.be